top of page

Lasi- ja keramiikkakeskus

KURSSIT
poltto marjo kilgast.jpg

Kuva: Marjo Kilgast

Anchor 11
KURSSIT
Puupoltto

VUODEN 2023 PUUPOLTOT

Anagama-puupoltto  │  Huom. Polttoihin ei poikkeuksellisesti vuonna 2024 ole yleistä ilmoittautumista

 

- - -  │  2,00 / 4,00 € per litra  


Esineiden tuonti paikalle ja lasitus:

Poltto:
Uunin avaus:

 

Anagama-uuni on vanha japanilainen puu-uunityyppi keramiikan polttoon. Esineet ladotaan uuniin ja sitä poltetaan puulla yhtäjaksoisesti useita vuorokausia. Uunin läpi kulkeva liekki ja poltettavien puiden tuhka luovat esineille omaleimaisen ja ainutkertaisen olemuksen.

 

Poltettavat työt on tuotava paikalle viimeistään lauantaina --. Työt voivat olla raakapoltettuja tai polttamattomia. Poltto aloitellaan rauhallisesti torstaina ja huippulämpötila (n. 1300 C) on tarkoitus saavuttaa viikonlopun aikana. Polttoon voi ja kannattaa osallistua. Lähtökohtaisesti polttovuorot ovat kuusituntisia, mutta täysin sovittavissa. Polton jälkeen uuni saa jäähtyä noin viikon ajan ja se avataan lauantaina --.

Käytettävien lasitteiden tulee olla vähintään keilan 10 kestäviä. Uuni on korkeimmalta kohdaltaan 1,4 metriä, joten hyvinkin suurten esineiden polttaminen on mahdollista. Studiotiloissamme voi lasittaa Kuun lasitteilla.

Polttajat voivat vapaasti yöpyä vierashuoneissa ja käyttää yhteiskeittiötä.

Polton hinta määräytyy käytetyn tilan mukaan. Polttoon osallistuvilta hinta on 2 € / litra (eli 10 cm x10 cm x 10 cm). Työnsä voi myös vain jättää poltettavaksi, silloin veloitus on 4 € / litra. Käytetty tila mitataan ja maksetaan, kun valmiit työt saadaan ulos uunista.

 

mitat.jpg

Käytetty tilavuus mitataan kertomalla yhteen esineen mitat "laatikkona".

Esimerkki:

 

15 cm x 15 cm x 22 cm = 4,95 litraa.
4,95 l x 2 € = 9,90 €.

4,95 l x 4 € = 19,80 €.

Huom. laskettu minimikorkeus määräytyy matalimman uunipilarin mukaan ja on viisi cm, vaikka itse esine olisikin matalampi.

Mukaan kannattaa ilmoittautua mahdollisimman pian, sillä osallistujia on runsaasti. Annamme myös mielellämme lisätietoja poltosta, massoista ja lasitteista.

​​

Kuun anagaman ensimmäinen poltto 2016

Video: Teppo Honkala / thfin.com

Huom! Videoon kuuluu ääni

© Lasi- ja keramiikkakeskus Kuu

bottom of page