top of page
ESITTELY
ESITTELY
Anchor 15
Kuu

Lasi- ja keramiikkakeskus Kuu aloitti toimintansa kesällä 2015 jatkaen Mallusjoen entisen kyläkoulun elämää. Järjestämme monipuolista kurssitoimintaa ja erilaisia tapahtumia sekä valmistamme uniikki- ja sarjatöitä. Keramiikan puupoltto on sekä keskeistä toimintaamme että erikoisuutemme. Tiloihimme kuuluu myymälä-galleria, jossa on jatkuvasti näytteillä taide- ja käyttökeramiikkaa sekä -lasia. Kesäisin järjestämme monipuolisen ulkoveistosnäyttelyn, jossa on mukana teoksia useilta taiteilijoilta eri materiaaleista. Näyttelyn yhteydessä avoinna on myös kahvila Jälki-istunto.

STUDIOTILAT

Avarat ja valoisat studiotilamme soveltuvat noin 10-15 henkilön yhtäaikaiseen työskentelyyn. Studiosta löytyvät lasi- ja keramiikkauunit, laadukkaat dreijat, lasin hiomakoneet ja sirkkeli, massansekoittajat sekä yleisimmät tarvittavat työkalut ja välineet keramiikan ja lasin työstöön.

 

Vuokraamme sekä uuneja että työtiloja laitteineen. Lue lisätietoja Kurssit-sivun kohdasta Tilavuokraus.

KUUN ANAGAMA

Anagama on vanha japanilainen puu-uunityyppi keramiikan polttoon. Esineet ladotaan uuniin ja sitä poltetaan puulla yhtäjaksoisesti useita vuorokausia. Uunin läpi kulkeva liekki ja poltettavien puiden tuhka luovat esineille omaleimaisen ja ainutkertaisen olemuksen.

 

Kuun anagamauuni on ainoa laatuaan Suomessa. Se valmistui kesällä 2016 ja poltettiin ensimmäisen kerran saman vuoden lokakuussa. Suomen kulttuurirahaston Päijät-Hämeen rahasto on tukenut uunin rahoitusta. Mukana rakentamassa oli kymmenen ihmisen ryhmä uunimestari Andres Allikin johdolla. Yllä oleva video on Teppo Honkalan taltiointi ensimmäisestä poltosta (Huom. videoon kuuluu ääni).

 

Uunin pituus on seitsemän metriä ja sisäkorkeus korkeimmillaan 1,4 metriä. Sitä poltetaan halutusta tuloksesta riippuen kahdesta neljään vuorokautta. Polttoja järjestetään vuosittain 2-4 kertaa  ja niihin on mahdollista osallistua. Lisätietoa poltoista löydät Kurssit-sivulta.

© Lasi- ja keramiikkakeskus Kuu

bottom of page