top of page
ESITTELY
ESITTELY
Anchor 14
Me

Lasi- ja keramiikkakeskus oli meille aluksi haave, nyt suunnitelmia, työtä ja koti.

11_netti_pienennetty.jpg

KUUN ANAGAMA

JARI VESTERINEN

Keraamikko, TaM, Muotoilun opettaja

​​

Olen työskennellyt keraamikkona yli 30 vuotta – yrittäjänä, taiteilijana ja opettajana. Puilla poltettava keramiikka on ollut tärkeä osa työtäni jo pitkään, mutta oman anagama-uunin rakentaminen vuonna 2016 oli käänteentekevää. Uuni on enemmän kuin työkalu. Fyysinen ja vaikeasti hallittava polttoprosessi antaa tunteen sekä historiallisesta jatkumosta että yhteistyöstä luonnon ja luonnonvoimien kanssa. Poltto ja sen esteettiset mahdollisuudet ovat lähtökohtani niin käyttöesineiden kuin veistosten suunnittelussa ja toteutuksessa.

 

Galleria tulossa myöhemmin

ABA LUOSTARINEN

Muotoilija (amk)

 

Olen lasi- ja keramiikkamuotoilija. Lähtökohtanani on että hyvä tuote vastaa aitoon tarpeeseen ja että työni kestävät käyttöä sekä katsetta pitkään. Ajatuksella valmistettu ja laadukas työ on oleellista, mutta minulle se ei tarkoita pyrkimystä kliinisen siloiteltuun lopputulokseen. Haluan, että esineissä säilyy valmistusprosessin energia ja näkyy sen arvostus.

 

Ekologisuus materiaalien käytössä sekä työskentelytavoissa on minulle tärkeää ja luontevaa. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi turvallisten, kotimaisten ja kierrätysmateriaalien suosimista sekä materiaalien ja uunien säästeliästä ja tarkoituksenmukaista käyttöä. Keramiikan polttaminen puu-uuneilla on mielestäni erityisen innostavaa niin prosessin kuin tuloksen kannalta. Tällä tavoin poltettaessa valmiiseen esineeseen jää kiehtovalla tavalla ainutlaatuinen ja omaleimainen jälkensä. Lopputulos on enemmän kuin yksin tekijänsä luomus.
 

© Lasi- ja keramiikkakeskus Kuu

bottom of page