top of page

Lasi- ja keramiikkakeskus

KURSSIT

Kirsi Hakio

KURSSIT
Anchor 8
Peruskurssit

HUOM! Emme toistaiseksi pidä peruskursseja. Itsenäiseen työskentelyyn vuokraamme studiotiloja laitteineen, alkuperehdytyksen kera. Liity postituslistallemme niin saat tiedot tulevista kursseista.

Keramiikan peruskurssi

 

PERUTTU  │  Keskiviikkoisin klo 17:30 - 20:30  │  130 € / 13 kertaa tai 15 € / kerta

 

Viikoittainen keramiikkakurssi, jolla käytetään erilaisia perustekniikoita ja työstetään vapaasti omia töitä. Lähtökohtana ovat jokaisen omat tavoitteet ja kurssilla voi valmistaa monipuolisesti erilaisia käyttöesineitä, koriste-esineitä ja veistoksia. Käsinrakennustekniikoiden lisäksi muun muassa dreijausta ja valamista voi opetella. Omien apu- ja valumuottien valmistus on mahdollista. Erilaisia koristelutekniikoita ja lasituksia voidaan kokeilla ja kehittää vapaasti oman kiinnostuksen mukaan. Peruskurssin puitteissa voi tehdä esineitä myös puu-uunipolttoihin.

 

Peruskurssimme sopivat kaikentasoisille, kouluikäisistä ylöspäin. Kurssimaksuun sisältyy uunin peruskäyttö. Materiaaleja voi ostaa ohjaajalta ja työvälineitä voi lainata studiolta.

 

Kurssia ei pidetä 25.10., eikä 6.12.

 

Lasinsulatuksen peruskurssi

 

PERUTTU │  Lauantaisin klo 12 - 15  │  100 € / 10 kertaa tai 15 € / kerta

 

Kurssilla opetellaan lasinleikkauksen perusteet ja tasolasityön mahdollisuudet ja tehdään omia, uunissa sulatettuja ja taivutettuja töitä. Omana tasolasityönä voi tehdä esimerkiksi lasikoruja, tarjoiluvateja, valaisimia tai ikkunakoristeita. Myös monipuolisia kolmiulotteisia teoksia on mahdollista tehdä kylmätyöstettynä tai kurssilaisten toiveesta uunivaluna muotissa. Erikoisempiakin tekniikoita voidaan kokeilla ja kehittää oman kiinnostuksen mukaan.

 

Kaikkia tarvittavia työvälineitä voi lainata studiolta. Jos omistat lasiveitsen tai -pihdit, ne kannattaa toki ottaa mukaan. Kurssimaksu sisältää lasia leikkaamisen harjoitteluun ja uunin peruskäytön. Lisäksi sulatuslasia löytyy studiolta monissa väreissä ja sitä voi ostaa ohjaajalta.

 

Kurssia ei pidetä  23.9., 21.10., 4.11., eikä 2.12.

© Lasi- ja keramiikkakeskus Kuu

bottom of page