top of page
COURSES
GALLERY

We have versatile basic courses in glass and ceramics all through the year. We give also short courses with special themes for both hobbyists and professionals. Our studio facilities are spacious and well equipped. Small groups ensure effective and personal guiding.

 

We offer custom-made courses and events for groups. Contact us for more information.

 

Raku-kurssi

 

Viikonloppukurssi 28. - 29.5. ja 4. - 5.6.  │  67 €


Lauantai 28.5. klo 14 - 17: töiden valmistus
Sunnuntai 29.5. klo 14 - 17: töiden valmistus
Lauantai 4.6. klo 14 - 16: lasitus
Sunnuntai 5.6. klo 12 - 18: raku-poltto

 

Ensimmäisenä viikonloppuna valmistetaan esineet. Raku-poltto tehdään ulkona ja siinä pääsee aktiivisesti osalliseksi esineen muutoksesta lopulliseen muotoonsa. Esineet poltetaan todella nopeasti huippulämpötilaan, noin 1000 asteeseen, ja nostetaan uunista hehkuvan kuumina. Esineet savustetaan ja jäähdytetään nopeasti, jolloin lasitteeseen syntyy uniikki krakleekuvio ja lasittamattomat kohdat värittyvät lähes mustiksi. 

Kurssi sopii kaikentasoisille. Savet maksetaan käytön mukaan erikseen. Kurssiin sisältyy polttopäivänä keittolounas ja kahvi / tee.

 

Ohjaajina toimivat keraamikko, muotoilun opettaja Jari Vesterinen ja muotoilija Aba Luostarinen.

Ilmoittautumiset 25.5. mennessä!

Keramiikan peruskurssi

 

12.1. - 24.5. │  Tiistaisin klo 17:30 - 20:30  │  180 € / 20 kertaa  tai  15 € / kerta

 

 

Viikoittainen keramiikkakurssi, jolla käytetään erilaisia perustekniikoita ja työstetään vapaasti omia töitä. Kurssilla voi valmistaa erilaisia käyttöesineitä, koriste-esineitä ja veistoksia. Käsinrakennustekniikoiden lisäksi muun muassa dreijausta ja valamista voi opetella. Myös oman valumuotin valmistus on mahdollista.

 

Peruskurssimme sopivat kaikentasoisille, kouluikäisistä ylöspäin. Kurssimaksuun sisältyy runsaasti materiaaleja sekä uunin peruskäyttö. Työvälineitä voi lainata studiolta.

 

Ohjaajana toimii muotoilija Aba Luostarinen.

Lasinsulatuksen peruskurssi

 

9.1. - 21.5. │  Lauantaisin klo 13 - 16  │  180 € / 20 kertaa  tai  15 € / kerta

 

Kurssilla opetellaan lasinleikkauksen perusteet ja tasolasityön mahdollisuudet ja tehdään omia, uunissa sulatettuja ja taivutettuja töitä. Omana tasolasityönä voi tehdä esimerkiksi lasikoruja, tarjoilulautasia, valaisimia tai ikkunakoristeita.

 

Kaikkia tarvittavia työvälineitä voi lainata studiolta. Jos omistat lasiveitsen tai -pihdit, ne kannattaa toki ottaa mukaan. Kurssimaksu sisältää lasia leikkaamisen harjoitteluun ja uunin peruskäytön. Lisäksi sulatuslasia löytyy studiolta monissa väreissä ja sitä voi ostaa ohjaajalta.

 

Ohjaajana toimii muotoilija Aba Luostarinen.

Siirtokuva lasille -lyhytkurssi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MENNYT  │ Keskiviikkoisin klo 17:30 - 19:30, perjantaina 17:30 - 20:00  │  42 € + materiaalit

 

 

Kolmen illan kurssilla tehdään siirtokuvia omista valokuvista, teksteistä tai piirroksista helpolla ja nopealla tulostustekniikalla. Siirtokuvat poltetaan kiinni itse valmistettuun lasiesineeseen. Esine voi olla esimerkiksi tarjoilulautanen, ikkunaan, seinälle tai valaisimeen tuleva lasilevy tai koru. Voit myös tehdä useamman. Esineet valmistetaan leikkaamalla lasia ja sulattamalla ne uunissa, mutta aikaisempaa kokemusta lasitöistä ei tarvitse olla. Kuvien tulee olla mustavalkoisia ja mielellään selkeillä kontrasteilla. Tarvittaessa kuvia muokataan ja käsittelyssä autetaan. Polton jälkeen kuvat muuttuvat kauniin seepian värisiksi, kuten vanhat valokuvat.

 

Kurssimaksu sisältää yhden siirtovapaperin (216 x 279 mm) jolle voi tulostaa vierekkäin niin monta kuvaa kuin paperille mahtuu, tulostuksen, työvälineiden

ja uunien käytön. Lasi maksetaan käytön mukaan. Koosta ja lasilaadusta riippuen materiaalikustannuksista tulee noin 5-30 €.

 

Ohjaajana toimii muotoilija Aba Luostarinen.

Keramiikan peruskurssi

 

MENNYT  │  Tiistaisin klo 17:30 - 20:30  │  180 € / 17 kertaa  tai  15 € / kerta

 

 

Viikoittainen keramiikkakurssi, jolla käytetään erilaisia perustekniikoita ja työstetään vapaasti omia töitä. Kurssilla voi valmistaa esimerkiksi erilaisia käyttöesineitä, koriste-esineitä ja veistoksia. Käsinrakennustekniikoiden lisäksi muun muassa dreijausta ja valamista voi opetella. Myös oman valumuotin valmistus on mahdollista.

 

Kurssi sopii kaiken tasoisille, kouluikäisistä ylöspäin. Kurssimaksuun sisältyy runsaasti materiaaleja sekä uunin peruskäyttö. Työvälineitä voi lainata studiolta.

 

Ohjaajana toimii muotoilija Aba Luostarinen sekä elokuun ajan myös keraamikko ja muotoilun opettaja Jari Vesterinen.

Lasinsulatuksen peruskurssi

 

MENNYT  │  Lauantaisin klo 13 - 16  │  180 € / 17 kertaa  tai  15 € / kerta

 

Kurssilla opetellaan lasinleikkauksen perusteet ja tehdään omia, uunissa sulatettuja ja taivutettuja lasitöitä. Omana tasolasityönä voi tehdä esimerkiksi lasikorun, pienen tarjoilulautasen tai ikkunakoristeen. Ensimmäisellä kerralla mm. harjoitellaan leikkaamista ja käydään läpi lasinsulatuksen mahdollisuuksia.

 

Kurssi sopii kaikentasoisille, kouluikäisistä ylöspäin. Kaikkia tarvittavia työvälineitä voi lainata studiolta. Jos omistat lasiveitsen tai -pihdit, ne kannattaa toki ottaa mukaan. Kurssimaksu sisältää lasia leikkaamisen harjoitteluun ja uunin peruskäytön. Lisäksi sulatuslasia löytyy studiolta monissa väreissä ja sitä voi ostaa ohjaajalta.

 

Ohjaajana toimii muotoilija Aba Luostarinen.

© Glass & Ceramics Center Kuu 2016

bottom of page