top of page

Lasi- ja keramiikkakeskus

Anagama-uunin rakennus -workshop

11.7. - 7.8.2016
 

 

Workshopissa rakennetaan anagama-tyyppinen keramiikkauuni uunimestari Andres Allikin (EST) johdolla. Uuni tulee olemaan noin seitsemän metriä pitkä ja puolitoista metriä korkea. Anagamaosan jälkeen tulevat pienet suola- ja salakammio.

 

Kahtena ensimmäisenä viikkona (11. - 24.7.) rakennetaan uunin pohja ja seinien alaosat. Kolmantena ja neljäntenä viikkona (25.7. - 7.8.) holvit ja piippu. Todellinen aikataulu riippuu kuitenkin monesta tekijästä ja esitetyt ajat kullekin vaiheelle ovat arvioita.

 

Studiolla voi vapaasti tehdä keramiikkaa, vaikka anagaman ensimmäiseen polttoon alkusyksyllä. Sähkö- ja raku-uuni ovat myös käytettävissä.

 

Osallistujilla on tarvittaessa mahdollisuus majoittua paikan päällä. Yöpyminen tapahtuu neljän hengen yhteishuoneessa. Yhteiset suihku- ja wc-tilat ovat huoneen välittömässä läheisyydessä. Vieraiden käytettävissä on tilava yhteiskeittiö. Osallistujille on joka päivä tarjolla lounas ja yöpyjille lisäksi tukeva aamiainen.

Lasi- ja keramiikkakeskus sijaitsee kauniissa Mallusjoen maaseutukylässä, Orimattilassa. Ympärillä aukeavat pellot ja metsät, matkaa viereiselle Mallusjärvelle on parisataa metriä. Alle kilometrin päässä Kuusta järjestetään 24. - 31.7. jälleen Takinkääntöviikko, kylän monipuolinen musiikkifestivaali.


Osallistuminen + lounas 20 - 60 € / 2 - 6 pv

Osallistuminen + lounas 60 - 70 € / 7 pv

Majoitus + aamiainen 25 € / vrk


Katso workshopit tästä


VisitOrimattila.fi

LahtiRegion.fi

© Lasi- ja keramiikkakeskus Kuu 2016

bottom of page